Campanya de sensibilització a Nadal

Sota el lema Al volant, zero alcohol l’Ajuntament de Castelló llança una campanya de seguretat vial per Nadal que pretén conscienciar a tota la ciutadania sobre la importància de deixar el cotxe aparcat si s’ha consumit alcohol, un gest responsable que pot evitar greus conseqüències. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo; l’edil de Mobilitat, Rafa Simó, i l’intendent general de la Policia Local, José Ramón Nieto, han presentat avui la iniciativa.

Per a fer arribar el missatge al màxim nombre de castellonencs, les dues regidories han sumat esforços en una original campanya en la qual col·laboren més de 30 locals d’hostaleria i d’oci com a restaurants, bars, pubs i discoteques de la ciutat, segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo. “Un bon nombre de locals van a col·laborar directament amb aquesta iniciativa mostrant un adhesiu -Beure i conduir pot acabar així- en l’entrada amb la qual s’adverteix als ciutadans que el consum d’alcohol quan duem a terme desplaçaments en vehicle és altísimamente perillós no solament per a ells sinó també per a la resta dels ciutadans”, ha indicat l’edil.

Es va a facilitar aquest cartell sensibilizador als locals que col·laboren que, fins al moment, són: La sidrería de…, Plan B, Arropes, Asador 7 de julio, Cañadas, Chiva, Don Rigodón, L’arrosseria, Miramar, Restaurante Candela, Sisif, Luisy, Sopa de lletres, Rokelin, Arajovic, Amado, Bodega La Guindilla, Malabar, Tasca Ernesto, L’Etrusco, Wallaby’s Creek, Raspabar, L’Amanida, Carceller, Pancho’s, Discoteca Moon, Zeppelin club, Pub Terra, Spoonful, Clandestino, La bicicleta café i Menta.

Més enllà de cridar l’atenció, el cartell pretén fer reflexionar sobre la importància de no conduir quan s’ingerisca alcohol, una situació d’elevat risc especialment durant els menjars o sopars d’empresa habituals en Nadal; després del sopar de Nochebuena, Nadal, Nit de cap d’any o Reis. També s’ha distribuït un photocall als locals col·laboradors per a demostrar que hi ha suficients alternatives de mobilitat responsable perquè diversió i seguretat vial no estiguen renyides.

A més del material publicitari, es llançaran missatges, consells i/o recomanacions a través de xarxes socials de l’Ajuntament de Castelló durant tot el nadal que explicaran entre unes altres, la taxa d’alcoholèmia de cada tipologia de beguda, alternatives a l’ús de cotxe si s’ha consumit alcohol o informació sobre les sancions previstes en cas de superar la taxa d’alcoholèmia permesa.

Lorenzo ha reivindicat l’ús d’alternatives de desplaçament que compatibilicen l’oci amb una mobilitat segura i respectuosa en la ciutat. L’ús del transport públic, apostar per la figura del conductor alternatiu –triar entre un grup d’amics al que no beu i condueix-, recórrer a taxis o desplaçar-se a peu sempre que el trajecte ho permeta són algunes d’aquestes alternatives que “permeten la convivència entre les diferents maneres de moure’s per l’espai públic, tenint especial precaució amb els usuaris més vulnerables, com són vianants, ciclistes i motoristes”, ha defensat Lorenzo.

Al llarg del mes de desembre, els locals públics que desitgen adherir-se a aquesta campanya gratuïta fins a acabar existències, podran enviar un correu electrònic a info@seguretatvial.castello.es i indicar el seu interès a participar. Tota la informació d’aquesta campanya i en matèria de seguretat vial pot consultar-se en la web seguretatvial.castello.es.

Més enllà dels controls d’alcoholèmia i drogues que realitza la Policia Local de Castelló en aquestes dates dins d’una iniciativa global impulsada per la Direcció general de trànsit, la campanya Al volant, zero alcoholapel·la a la sensibilització de la població per a optar per aquelles opcions de mobilitat que han possible l’oci amb la seguretat vial.

Per la seua banda, el regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha destacat que aquest tipus de campanyes de conscienciació pretenen “avançar cap a una mobilitat respectuosa” que possibilite “la convivència en l’espai públic”. En aquest sentit, ha explicat que l’Ajuntament reforçarà el servei públic de transport ampliant l’horari nocturn i diürn en Nit de Cap d’Any i els caps de setmana precedents per a proporcionar així alternatives als desplaçaments amb cotxe. El Tram des de la UJI fins al Grau, la línia de bus Ciutat de Castelló Hospital General i la línia Castelló-Grau que passa per Germans Bou comptarà amb un servei especial 24 hores els dies 14, 15, 21, 22 i 31 de desembre de 2018.