Simó destaca com a novetats les jornades de mobilitat respectuosa, la fira de la mobilitat elèctrica o una jornada de microconcerts

Castelló reivindica l’ús de mitjans de transport menys contaminants i més assequibles i saludables en els desplaçaments urbans. El regidor Rafa Simó ha presentat la programació de la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebrarà del 17 al 23 de setembre sota el lema ‘Mix and move! Combina i mou-te per la ciutat’, “per a avançar cap a una mobilitat més respectuosa amb l’objectiu de fer de Castelló una ciutat més sostenible i amigable amb les persones”.

Simó ha destacat com a principals novetats la celebració de les primeres jornades de mobilitat respectuosa, la convocatòria d’una fira de la mobilitat elèctrica i una jornada de microconcerts en línies de transport públic. També ha subratllat la potenciació del PARK(ing) Day del carrer Navarra, que en la seua segona edició repeteix presència en la programació de la Setmana Europea de la Mobilitat però amb més activitats de dinamització comercial i d’oci per a públic infantil.

La programació de la Setmana Europea de la Mobilitat summa més de 30 actes en diferents escenaris. De dilluns a dijous al matí es realitzarà un pedibus per a reivindicar els camins escolars segurs i tallers infantils ludicodidáctics sobre mobilitat sostenible en diferents col·legis: Carles Salvador i Censal el dilluns; Illes Columbretes el dimarts; Jaume I el dimecres i Manel Garcia i Grau el dijous. El divendres hi haurà, per segon any, una macro bicicletada escolar amb activitats en la plaça Major.

Tallers de sensibilització

En horari de matí i vesprada i de dilluns a divendres, s’organitzaran activitats obertes al públic i itinerants per a acostar la Setmana Europea de la Mobilitat als districtes (parc Geòleg Royo, Passadís dels Arts, estació de trens, parc Botànica Carmen Albert i plaça Major) com la Inspecció Tècnica de Bicicletes (ITB) amb Bicicas, s’instal·larà un punt d’informació, un altre de petjada de carboni amb la col·laboració de la Fundació f2e. Aquest taller permetrà conèixer quin és el nostre impacte sobre el medi ambient en funció dels nostres hàbits en els desplaçaments per la ciutat.

El Menador acollirà el divendres a la vesprada una altra de les novetats d’aquesta Setmana Europea de la Mobilitat, la I Jornada sobre Mobilitat Respectuosa que reunirà en una taula redona a diferents persones per a abordar els avantatges dels camins escolars assegurances i sostenibles. Aqueixa mateixa vesprada es farà una jornada de microconcerts en diferents línies de transport urbà a càrrec d’estudiants de el Conservatori Calsancio de Castelló com una forma alternativa de reivindicar l’ús d’autobusos i TRAM que permeten gaudir dels trajectes urbans.

 Dia sense cotxes

El dia central de la Setmana de la Mobilitat serà el dissabte 22, quan se celebre el Dia Europeu Sense Cotxes. El centre de la ciutat romandrà tancat al tràfic (plaça la Pau, Gasset, avinguda Rei don Jaime, Zaragoza, Navarra, Arrufat Alonso, plaça Clavé, Sant Luis i Conde Pestagua). El TRAM funcionarà de manera gratuïta tot el dia.

“Aqueix dia el gruix de les activitats se celebrarà en el carrer Navarra, on potenciem el PARK(ing) Day, un esdeveniment que reivindica la recuperació de l’espai públic per a les persones enfront dels cotxes”, ha apuntat Simó. El regidor ha afegit que enguany, a més d’ampliar les places de zona blava que se cediran a comerços i associacions per a organitzar activitats d’oci, també s’incorpora la Regidoria de Comerç que ha programat concerts en directes i activitats de dinamització infantil al matí i a la vesprada.

El carrer Navarra també serà l’escenari de la gimcana SuTaxi per la mobilitat sostenible, d’una xarrada sobre transport metropolità així com el punt d’informació de la Setmana de la Mobilitat, una altra sobre eficiència energètica a càrrec de la fundació f2e, la ITB de bicicletes i els tallers de petjada de carboni. I durant el cap de setmana, dissabte i diumenge, se celebrarà la primera fira de la mobilitat elèctrica Ecodriving Castelló en el port de Castelló.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.