L’avinguda Rei en Jaume de Castelló va canviar els cotxes per les bicicletes. La jornada Un diumenge amb bici, organitzada per l’Ajuntament de Castelló el diumenge 29 d’octubre, va reunir a desenes de persones amb les seues bicicletes, tant esportistes com a famílies senceres que van reivindicar el protagonisme de la bicicleta en l’espai públic. Una activitat lúdica, esportiva i reivindicativa promoguda dins de les iniciatives programades en la campanya de seguretat vial #JoConvisc, impulsada conjuntament per les regidories de Seguretat Ciutadana i Mobilitat Urbana.

L’objectiu de la iniciativa era prendre consciència dels beneficis d’utilitzar la bicicleta en desplaçaments per la ciutat i fomentar aquest hàbit, açò sí amb consciència i coneixent i aplicant les normes de seguretat vial. L’activitat va començar a les 11 del matí i es va perllongar fins a les 14 de la vesprada i va comptar amb un circuit urbà, xarrades, zona d’expositors, inspecció tècnica de bicicletes, jocs i animació.

Entre les xarrades, va destacar la d’Óscar Ortells, director de les Escoles Municipals de Ciclisme de la ciutat de Castelló, i Rubén Capdevila, bicampió d’Espanya de ciclisme adaptat, amb consells pràctics, recomanacions i l’exemple d’un ús esportiu. Després de la xarrada es va realitzar una breu ruta ciclista urbana pel centre de la ciutat, on tots els assistents, majors i xicotets van poder participar.

L’afluència de persones va ser constant durant tot el matí. Tant al circuit urbà, on els més xicotets van demostrar les seues habilitats amb bici, com la zona d’inspecció tècnica de bicicletes (ITB) que va muntar Bicicas per a la reparació i posada a punt de bicicletes. La zona de jocs sobre seguretat vial i l’expositor per a participar en els sorteigs de dos cascos de bicicleta, donats per la tenda especialitzada Ciclos Domingo, de dos vals de mesuraments corporals de Nutricentre, així com el val de massatge de la Clínica Masajesport, també van registrar nombroses visites.

Campanya de seguretat vial #JoConvisc

L’Ajuntament de Castelló, a través de les regidories de Seguretat Ciutadana i Mobilitat Urbana, ha engegat un pla de prevenció d’accidents i una campanya de sensibilització sobre seguretat vial denominada #JoConvisc. Aquesta doble iniciativa pretén fomentar el respecte i la convivència en els desplaçaments urbans per a millorar la seguretat vial, especialment en els usuaris més vulnerables: vianants, ciclistes i motoristes.

 

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *