5 Tips fonamentals per a ser un bon ciclista

Cada vegada més estem integrant l’ús de la bicicleta en les ciutats i açò és gràcies a l’adequació de nombroses vies urbanes, així com un treball constant d’educació i conscienciació en la nostra ciutat. No sols és una forma saludable d’arribar a la teua destinació, sinó que també és una manera de transport eficient i sostenible amb el medi ambient. Amb tot açò, estàs ja convençut\uda d’utilitzar la bicicleta per la ciutat?

Aconseguir la convivència entre vehicles de motor, bicicletes i vianants és el nostre objectiu i per a això tenim clar que tots hem de sumar esforços. No obstant això, si l’arribada de l’estiu ha sigut un dels factors decisius per a utilitzar aquest mode de transport, estàs d’enhorabona perquè aquest article és per a tu!

Ací van cinc tips fonamentals per a ser un bon ciclista!

Respecta

Tin en compte que en pujar a una bicicleta t’has convertit en un conductor de dos rodes, és per això que és necessari que sigues coneixedor de les normes de Seguretat Viària per a aquest tipus de vehicles i respectes tots els agents que participen en el trànsit, ja siguen vehicles de motor o vianants

Pren precaucions

Si eixes de nit, fes-te visible i utilitza llums tant davanteres com posteriors, armilles reflectores i circula pel centre en carrers de sentit únic. No oblides utilitzar en casc si el tens, no és obligatori però si recomanable.

Senyalitza

Quan vages a realitzar qualsevol maniobra, senyalitza amb temps suficient tots els teus moviments perquè la resta de conductors puguen estar atents i així evitar les distraccions i accidents innecessaris. La teua seguretat i la de tots, està en joc.

No oblides que eres un vehicle

Tin paciència. La teua vida i la dels altres està en joc. No tingues pressa ni decidisques anar a una velocitat superior a la permesa, ja que el temps de reacció enfront de possibles accidents a elevades velocitats és curt. Mantindre’t segur és el primer.

Evita els carrers amb molt trànsit

Si no veus un carril bici prop i la teua intenció és dur a terme una marxa amb bici, circula amb algú amb experiència i adapta les teues rutes a les vies més segures.

No oblides que la seguretat en un mateix és el més important, per tant, quan isques a la calçada fes-ho amb total convicció. Sigues el primer a contagiar l’alegria, la llibertat i la naturalitat que implica ser ciclista urbà.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *