Operació “eixida” amb consciència

No hi ha millor sentit que el “sentit comú” i d’això estem totalment convençuts. Han arribat els desitjats mesos d’estiu i la temporada estival ha aterrat amb elevades temperatures i ofertes vacacionals a les quals molts segur heu sucumbit. No obstant això per a traslladar-vos a la vostra destinació, molts fareu ús dels vostres automòbils i és moment que recordem quals són els ítems més importants a l’hora de preparar-se per a una “operació eixida”.

Revisa el teu vehicle primer

En primer lloc i encara que parega obvi, és important que fem primer una bona revisió del nostre vehicle, especialment si ens esperen moltes hores de trajecte, per a evitar contratemps i problemes que puguen posar en perill les vostres vacacions i per descomptat i més important la vostra seguretat i la de la resta de conductors.

Com a punts a tindre en compte, recorda que els teus pneumàtics estiguen a punt, així com l’oli i el líquid refrigerant.

Planifica el teu trajecte

Per a ser més eficients a l’hora de realitzar el nostre trajecte, vos recomanem que primer feu una breu planificació del viatge, tenint més o menys controlades les zones en què està previst el vostre estacionament, així com l’hora a què teniu prevista la vostra eixida, ja que això determinarà que compteu amb un viatge fluid o podeu tindre retencions, que suposen una molèstia així com provoquen que podeu perdre la paciència a l’hora de conduir.

La planificació també t’ajudarà a poder actuar en prevenció, és a dir anticipar-te en el teu trajecte, en el cas que hi haja alguna zona tallada per obres, on serà possible que existisca retenció.

Punts calents i zones horàries

Hi ha zones delicades, on la conducció es fa més sensible. Hauràs de conéixer aquestes zones prèviament i extremar les precaucions si hi circules. Així mateix, has de saber que a l’eixida de nuclis urbans i de grans ciutats trobaràs els dies clau, molt de trànsit així com en zones costaneres i àrees turístiques de muntanya o en urbanitzacions de segones residències.

Així mateix, hi ha zones horàries de major transit, respecte a altres més òptimes per a iniciar un viatge. Per exemple, a la vesprada del divendres 14 de juliol, des de primera hora 16 fins a les 22 de la nit, són hores especialment sensibles, on s’espera una afluència significativa de vehicles, així com a primera hora del matí del dissabte, de 9 a 13 hores.

Respecta les normes de seguretat

Com bé hem indicat en un principi, hi ha nocions que són òbvies, encara que en nombroses ocasions no els prestem l’interés que requereixen. És el cas del respecte a les normes de seguretat vial, que ens ajudaran a reforçar la seguretat del nostre trajecte, amb un ús responsable del vehicle, no sols per al conductor i els integrants del vehicle, sinó per a la resta de vehicles amb què anem a circular.”

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *