Què es?

Es tracta d’una iniciativa que consisteix que la ciutadania interessada col·labore per a transformar temporalment estacionaments en zona blava en espais de PARK(ing) o àrees verdes públiques temporals. La iniciativa va nàixer en la ciutat de Sant Francisco, Estats Units, l’any 2005 i actualment s’ha convertit en un esdeveniment urbà de celebració a escala mundial.

Quin és el seu objectiu?

Reivindicar l’espai públic per a la ciutadania d’una forma divertida i original i, al mateix temps, fomentar una mobilitat sostenible.

Com ho farem?

Per a açò, es disposaran d’una sèrie de places de pàrquing d’ús públic situades en el carrer Navarra de Castelló en la qual els diferents comerços adherits podran deixar volar la seua imaginació decorant-les o realitzant activitats a l’aire lliure.

Quan?

L’esdeveniment se celebrarà el dissabte 21 de setembre al llarg del carrer Navarra de Castelló, amb horari de 10 h a 19 h.

*Es tracta d’una activitat orientada a sensibilitzar al públic del carrer sobre la necessitat de fomentar la mobilitat sostenible, per tant, no està permès utilitzar amb finalitats lucratives la plaça de pàrquing reservada per al concurs “PARK(ing) Day 2019”.

Concurs per a comerços i entitats locals.

Enguany 2019 llancem un concurs PARK(ing) Day dirigit a tota mena de comerços i entitats en dues modalitats, bé decorant una plaça de pàrquing al carrer Navarra o bé decorant el teu aparador amb motiu de la Setmana Europea de la Movilidad. Un jurat format per representants de l’administració local i professionals del sector de la mobilitat determinarà, al llarg de la jornada, els comerços guanyadors del “PARK(ing) Day 2019” atorgant-los els següents premis:

  • 1er premi PARK(ing) Day (només per a comerços que decoren la plaça de PARK(ing): 200 €
  • 2on premi PARK(ing) Day (ja siga plaça de pàrquing o aparador): 150 €
  • 3er premi PARK(ing) Day (ja siga plaça de pàrquing o aparador): 100 €

Els criteris a considerar per part del jurat seran:

  • Originalitat i creativitat
  • Incorporació d’elements sensibilitzadors que fomenten la mobilitat sostenible
  • Adaptació de la decoració al lema d’enguany “WalkWithUS”

Com m’inscric?

L’adhesió a el “PARK(ing) Day” és totalment gratuïta per als comerços de Castelló.

El dia 21 de setembre es disposarà d’un nombre limitat de places de pàrquing al llarg del carrer Navarra per a la seua realització.

En el cas dels aparadors, s’haurà d’enviar una foto abans del dimecres 18 de setembre de 2019 amb l’aparador decorat.

Per a poder inscriure’s a el “PARK(ing) Day 2019” serà necessari enviar un e-mail a info@seguretatvial.castello.es indicant:

  • Nom de l’empresa
  • Dades del representant legal
  • Correu elèctronic i telèfon de contacte

El termini màxim per a inscriure’s serà el dimecres 18 de setembre de 2019.

Esperem la teua participació!