Què és la Setmana Europea de la Mobilitat?

La Setmana Europea de la Mobilitat és una iniciativa sorgida per a promocionar bones pràctiques de mobilitat sostenible entre les ciutats europees adherides. Té lloc del 16 al 22 de setembre, sent el 22 el Dia Europeu sense Cotxes.

Si eres empresa, ONG o qualsevol altre grup d’interés, suma’t a la Setmana Europea de la Mobilitat i participa amb les teues accions de mobilitat al llarg de l’any. Més informació a www.mobilityweek.eu/mobility-actions.

Per una mobilitat sense emissions

El lema anual 2020 pretén sensibilitzar a la població sobre la necessitat d’incloure pràctiques de mobilitat sostenible per a poder fer front al canvi climàtic i reduir les nostres emissions derivades de l’ús del transport privat.

El sector transport representa el 25% de les emissions totals de gasos d’efecte d’hivernacle a Espanya i quasi el 40% de les emissions dels sectors difusos. Per maneres de transport, la carretera representa quasi el 95% de les emissions, mentre que la contribució d’altres formes de transport és bastant més minoritària.

Per a reduir les emissions derivades del transport i de la mobilitat és necessari un canvi social que prioritze formes de mobilitat més sostenibles enfront de l’ús de vehicle privat.

Tu fas possible el canvi cap a una mobilitat més respectuosa per a una ciutat més sostenible.