Què és la Setmana Europea de la Mobilitat?

La Setmana Europea de la Mobilitat és una iniciativa sorgida per a promocionar bones pràctiques de mobilitat sostenible entre les ciutats europees adherides. Té lloc del 16 al 22 de setembre, sent el 22 el Dia Europeu sense Cotxes.

Si eres empresa, ONG o qualsevol altre grup d’interés, suma’t a la Setmana Europea de la Mobilitat i participa amb les teues accions de mobilitat al llarg de l’any. Més informació en www.mobilityweek.eu/mobility-actions .

Camina amb nosaltres!

Sota el lema “Camina amb nosaltres” inicia enguany la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

La Setmana Europea de la Mobilitat, de la qual el Ministeri per a la Transició Ecològica és coordinador nacional, és una campanya dirigida a sensibilitzar, tant als responsables polítics com als ciutadans, sobre les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i els beneficis de l’ús de maneres de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta i els viatges a peu.

Està iniciativa va sorgir a Europa en 1999 i a partir de l’any 2000 va comptar amb el suport de la Comissió Europea. Se celebra cada any, del 16 al 22 de setembre, realitzant activitats per a promocionar la mobilitat sostenible i fomentant el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents.

El 22 de setembre se celebra a més l’esdeveniment La ciutat, Sense cotxe!, origen d’aquesta iniciativa europea, que pretén trobar noves solucions als problemes associats a l’augment del trànsit a les ciutats.

Caminar i pedalejar de forma segura

El tema triat enguany per la Comissió Europea està centrat en caminar i pedalar de forma segura i el lema és: Camina amb nosaltres!

Mitjançant aquesta temàtica, la Unió Europea posa el focus en els beneficis que tenen aquestes dues formes de desplaçament per a la nostra salut, per al medi ambient i per a la nostra economia.