Un diumenge amb bicicleta: una jornada en família per a fomentar la seguretat vial a Castelló

L’avinguda Rei en Jaume de Castelló canviarà els cotxes per les bicicletes aquest últim diumenge d’octubre d’11:00 a 14:00. Un circuit d’habilitat, un joc de la seguretat vial o un espectacle protagonitzat per una bicicleta ‘màgica’ són algunes de les activitats programades en la jornada Diumenge amb bicicleta, una iniciativa promoguda per les regidories de Mobilitat i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Castelló dins de la campanya de seguretat vial #JoConvisc. Porta’t la teua bicicleta i diverteix-te a peu de carrer!

Un Diumenge amb bicicleta pretén fomentar entre el públic familiar una major consciència sobre el col·lectiu de ciclistes en la ciutat, educar sobre la seguretat vial amb bici i fomentar el seu ús per a afavorir una mobilitat més segura, més sostenible i saludable entre tota la ciutadania. La jornada inclou una zona de tallers infantils i animació, una zona de xarrades sobre seguretat vial ciclista i ús de la bicicleta i, a més, qualsevol persona que acudisca amb la seua bicicleta podrà passar per la carpa ITB on es realitzaran inspeccions tècniques de bicicletes de forma gratuïta.

Zona de tallers infantils

  • Circuit de bicicleta per a millorar les habilitats amb bicicleta per als més xiquets.
  • Joc de la seguretat vial on podràs guanyar premis si encertes totes les preguntes relacionades amb la seguretat vial i la mobilitat sostenible.
  • Tallers pràctics sobre circulació amb bicicleta per ciutat.

Animació infantil

Descobrir els beneficis que té per a la nostra salut i per a la nostra ciutat l’ús de la bicicleta, és l’argument d’una particular història que descobrirà el públic familiar que diumenge que ve 29 d’octubre, s’acoste a l’esdeveniment organitzat en el marc de la campanya de Seguretat Vial #JoConvisc.

Mobilitat de Castelló, sota el lema #JoConvisc!

A través d’una curiosa història, narrada per uns simpàtics actors, els menuts podran pedalear en una màgica bicicleta que té el poder de donar energia suficient per a gaudir ballant diferents cançons. Cada pedaleig no solament serà un impuls d’energia, sinó que propiciarà que tots els menuts aprenguen els beneficis de la utilització d’aquesta manera de transport tan sostenible.

Zona ITB

Si véns amb bicicleta podràs realitzar una inspecció tècnica de bicicleta gratuïta.

Zona de xarrades

Des de les 11h i fins a les 14h s’habilitarà una zona de xarrades en les quals es tractaran diferents temàtiques relacionades amb la seguretat vial amb bicicleta.

Campanya de seguretat vial #JoConvisc

L’Ajuntament de Castelló, a través de les regidories de Seguretat Ciutadana i Mobilitat Sostenible, ha engegat un pla de prevenció d’accidents i una campanya de sensibilització sobre seguretat vial denominada #JoConvisc. Aquesta doble iniciativa pretén fomentar el respecte i la convivència en els desplaçaments urbans per a millorar la seguretat vial, especialment en els usuaris més vulnerables: vianants, ciclistes i motoristes.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *